Automation Mezzanine Floor for Next Retail | Rotherham | Hi-Level

Automation Mezzanine Floor For Next Retail Distribution Centre

The Client

Next is one of the UK’s best known fashion retailers. They were converting a warehouse into a new distribution centre at Wath Upon Dearne, near Rotherham.

The Project

Next contracted with one of Hi-Level’s distributors, who subsequently brought us on board as their mezzanine supplier. The distributor acted as the interface with the client, overseeing the complete design co-ordination process, while Hi-Level provided the mezzanine design and carried out the installation.

The project included a two-tier, 24,000²m mezzanine floor capable of bearing a load of 6kN/m² to support a specialist conveyor belt sortation system that transports goods around the warehouse in preparation for dispatch to stores and mail order customers.

The sortation system was installed above the mezzanine floor on all three levels, while cable trays from the external electricity supply were channelled under the floor to feed specific areas. Both requirements necessitated the use of additional joists at key sections of the floor and specialist knowledge.

The mezzanine design comprised fire protection, including staircase enclosures – The images show the scale of this floor!

Please get in touch with our sales team if you have any questions regarding previous projects.

Budget Calculator

Receive a competitive price using our precise budget generator

Budget calculator

Quote Request

Receive a detailed quote from our estimators

Request a quote

What our clients say

“Team BRIT took another major step forward by securing our own workshop, rather than paying companies to provide us with their services.  As we are growing so fast, we needed to plan for when we take on our next race car, which requires more workshop space.  This is where Hi-Level came to our rescue by offering their expertise and building the extra floor space we need.  We are totally chuffed with our new mezzanine addition to our garage! It looks amazing and has created so much extra floor space. We’re very thankful to Hi-Level who expertly installed this in a flash. Thank you very much – we have room to grow and to a bigger and better Team BRIT now!” Read about the project here
Team BRITCEO & Founder

Latest Tweets

Follow